Veelgestelde vragen

Hebt u vragen over Ingage? U vindt ze onder ons Contactformulier. Zit uw vraag er niet tussen? Dan kunt u ook uw vraag of opmerking sturen via ons Contactformulier.

Contactformulier

Algemeen

Ingage is een organisatie met een unieke positie in de Nederlandse hypotheekmarkt. De divisies binnen Ingage bieden aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden,  hypotheekservice en onafhankelijk hypotheekadvies.

De naam Ingage is officieel op 23 mei 2022 in gebruik genomen. Het fundament voor deze financiële dienstverlener is al in 2010 ontstaan na het samenvoegen van een aantal dienstverleners die al decennia actief zijn in de hypotheekbranche. We hebben een bewezen staat van dienst in de financiële dienstverlening met meer dan € 6 miljard aan assets under management.

Ingage kent 1 kantoor, met 2 verdiepingen, in Amsterdam-Sloterdijk. Dat is het officiële kantoor: veel medewerkers werken regelmatig vanuit hun huis in heel Nederland, vanwege een goede balans tussen werk en privé.

Hebt u even? Onder Ingage vallen drie grote merken: Ingage Investment Solutions, Ingage Servicing en Ingage Franchise. Wil je weten wat die merken doen en welke producten en labels die hebben gelanceerd? Klik dan op de hyperlinks.

Overige

Goede vraag! Ingage is een samentrekking van het domein waarop we werkzaam zijn (Investeren en Mortgages - hypotheken) en een belangrijke eigenschap van al onze medewerkers en mensen: Engaged (bevlogen en betrokken). Voeg dat samen en je hebt een bedrijf waar de medewerkers bevlogen zijn van investeren in de toekomst, door betrokken te zijn bij hypotheken.

Ingage en haar medewerkers vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan milieu, mens en maatschappij. We hebben dan ook een ESG-strategie ontwikkeld. Waar die op neerkomt? Dat we met al onze werkzaamheden, innovaties, processen en acties nadenken over die impact die we daarmee kunnen maken op het milieu, de maatschappij en behoorlijk bestuur. Dat zit hem in kleine dingen, zoals minder printen, geen waterkoelers meer op kantoor (het Nederlandse kraanwater is een van de beste in de wereld) en duurzame verpakkingen kopen. Maar ook in goede doelen steunen als medewerkers en merken en het opzetten van een duurzaam hypotheeklabel, Impact Hypotheken.

Selectief Hypotheken

Het jaaroverzicht van jouw hypotheek wordt vóór 1 maart per post verzonden. Heb je vragen over het jaaroverzicht? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 088 - 73 37 880 of per e-mail via info@selectiefhypotheken.nl.

Als de oude hypotheek nog niet afgelost is voordat de nieuwe hypotheek in gaat, dan zal de rente van de oude lening omgezet worden naar een verhuisrente op de datum dat de nieuwe lening passeert. De actuele verhuisrente is 3%.

Voor informatie over oversluitmogelijkheden en overige wijzigingen kun je contact opnemen met de klantenservice van Selectief Hypotheken. Zij zijn dagelijks tijdens kantooruren bereikbaar via 088- 73 37 880 of stuur een info@selectiefhypotheken.nl. Je kunt ook contact opnemen met een van de aangesloten onafhankelijke hypotheekadviseurs van De Hypotheekshop of Huis & Hypotheek bij jou in de buurt.

Er wijzigt niets voor klanten die een Selectief Hypotheek hebben. Heb je vragen over je hypotheek? Dan kun je contact op nemen met de klantenservice van Selectief Hypotheken. Zij zijn dagelijks tijdens kantooruren bereikbaar via 088- 73 37 880 of stuur een mail naar info@selectiefhypotheken.nl.

Een klacht moet je schriftelijk indienen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in onze interne klachtenprocedure. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je je klacht voorleggen aan het KiFiD, nadat je de interne klachtenprocedure hebt doorlopen. Selectief Hypotheken is aangesloten onder het nummer 300.015936.

Je lost iedere maand een bedrag van de hypotheek af, net zolang totdat het hele hypotheekbedrag is terugbetaald. Daarnaast betaal je hypotheekrente. Samen met onder meer de premie voor verzekeringen die je afsluit bij je hypotheek vormen deze bedragen je woonlasten. De hypotheekrente die je betaalt is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Tevens is het type hypotheekvorm hier van belang. Er zijn twee hoofdvormen waar je uit kunt kiezen. Een lineaire hypotheek en een annuïtaire hypotheek. Hieronder geven we hier een korte uitleg over.

Lineaire hypotheek

Je lost elke maand hetzelfde bedrag af. Daar komt het bedrag aan hypotheekrente nog bij. Omdat je elke maand aflost en daarmee je hypotheek lager wordt, betaal je ook elke maand minder rente. Je bruto maandbedrag daalt dus elke maand. Aan het einde van de looptijd heb je de hypotheek helemaal afgelost.

Annuïtaire hypotheek

Je betaalt altijd hetzelfde bruto maandbedrag. De onderlinge verhouding tussen aflossing en hypotheekrente verandert. De eerste jaren betaal je vooral rente en een klein deel aflossing. De laatste jaren betaal je vooral aflossing en een klein deel rente. Aan het einde van de looptijd heb je de hypotheek helemaal afgelost.

Selectief Hypotheken heeft een hoofdkantoor in Amsterdam. De Start Hypotheek was voorheen verkrijgbaar bij de onafhankelijke hypotheek adviseurs van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Een hypotheekadviseur geeft advies dat past bij jouw persoonlijke financiële situatie en toekomstwensen en kan jou helpen als je met vragen zit of ergens niet uitkomt.

Tot februari 2016 bood Selectief Hypotheken één hypotheekproduct aan: de Start Hypotheek. Deze hypotheek is speciaal voor starters op de woningmarkt. Hierbij konden aanvragers kiezen tussen een annuïtaire of lineaire hypotheek en verschillende rentevaste periodes.

Selectief Hypotheken geeft zelf geen hypotheekadvies, maar bood tot februari 2016 alleen hypotheken aan. Je kunt dus niet op kantoor langskomen. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met een van de aangesloten onafhankelijke hypotheek adviseurs van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Ja, Selectief Hypotheken is een handelsnaam van Selectief Hypotheken B.V. en is een Nederlandse organisatie. Selectief Hypotheken maakt deel uit van Ingage.

Selectief Hypotheken geeft geen belastingadvies. Wil je meer weten over bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek? Neem dan contact op met een financieel adviseur.